Inna

Categorie :

Met een indrukwekkende reeks hits, talloze prijzen onder haar trendy riem en de clubs van Europa, Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten al aan haar voeten, is Inna een fel muzikaal fenomeen.

De 27-jarige Roemeen, de meest opwindende nieuwe stem in de danswereld, heeft de wereldwijde hitlijsten veroverd met hits als ‘Hot’, ‘Sun Is Up’ en ‘Déjà vu’, in samenwerking met onder meer Pitbull, Flo- Rida, Daddy Yankee en Juan Magán en bereikt de topposities in tientallen landen, van haar geboorteland Roemenië tot Japan, Mexico, Turkije, Argentinië, Spanje, Finland, Polen en de VS.

Volledige Beschrijving

Met een indrukwekkende reeks hits, talloze prijzen onder haar trendy riem en de clubs van Europa, Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten al aan haar voeten, is Inna een fel muzikaal fenomeen.

De 27-jarige Roemeen, de meest opwindende nieuwe stem in de danswereld, heeft de wereldwijde hitlijsten veroverd met hits als ‘Hot’, ‘Sun Is Up’ en ‘Déjà vu’, in samenwerking met onder meer Pitbull, Flo- Rida, Daddy Yankee en Juan Magán en bereikt de topposities in tientallen landen, van haar geboorteland Roemenië tot Japan, Mexico, Turkije, Argentinië, Spanje, Finland, Polen en de VS.

Met looks en dansbewegingen die passen bij haar muzikale talent, heeft Inna meerdere MTV Europe Awards, Romanian Music Awards en RRA Awards gewonnen en in 2012 werd ze de eerste en enige Europese vrouwelijke artiest die 1 miljard YouTube-views bereikte, naast 12 miljoen Facebook fans en meer dan 600.000 Twitter-volgers.

Nu maakt Inna zich echt op voor een echte wereldwijde explosie. De Roemeense schoonheid heeft een nieuw contract getekend bij Atlantic Records voor haar eerste grote labeldeal en heeft zojuist haar eerste single van haar aankomende album uitgebracht, dat eind dit jaar uitkomt.

“The Cola Song”, een onweerstaanbare, sprankelende mix van dans, elektronica en latin, doorspekt met saxriffs en met opkomende Latin-ster J Balvin, belichaamt waar het bij Inna om draait: een wereldster die geen genre, taal of geografische grenzen kent.

“Het is geweldig”, zegt Inna, die aan haar nieuwe project werkt met mensen als Axident (Far East Movement), TJR (Pitbull, “Funky Vodka”), Thomas Troelsen (Pitbull, Alexandra burke, Junior Senior) en Andrew Frampton (Het script, het gezochte). “Ik heb een heel lange en moeilijke weg achter de rug op weg hierheen. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik hier ben gekomen en dat ik aan tafel zit met de belangrijkste mensen in de muziekindustrie en dat ik nummers opneem die zijn geproduceerd en geschreven door de grootste songwriters ter wereld. Ik wil de wereld laten zien wat ik te bieden heb. En bovenal wil ik iedereen laten zien dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, of hoe rijk, klein of groot je bent, als je in je droom gelooft en als je probeert en probeert en probeert, je kunt bereiken de top.”

Inna, echte naam Elena Alexandra Apostoleanu (Inna, een verkleinwoord van Alexandra, noemden Inna’s grootouders haar als kind) werd geboren in Roemenië uit een Roemeense vader en moeder. De familie was bescheiden en Roemenië heeft nog steeds geen trackrecord in het exporteren van talent. Maar muziek domineerde haar leven.

“Al mijn jeugdherinneringen gaan over muziek”, zegt ze. “Mijn moeder was een zangeres van traditionele Roemeense muziek en mijn grootmoeder was een zangeres en ik herinner me dat ik met hen beiden in het kerkkoor zong toen ik heel klein was. Ik kom uit een groot religieus gezin en we gingen op zondagochtend naar de kerk. Dat waren mijn eerste ‘shows’”, zegt ze lachend.

Al snel werd duidelijk dat Inna’s geen gewoon talent was. Toen ze zeven was, groef haar moeder in het magere spaargeld van de familie en nam haar mee naar een zangcoach voor een formele opleiding.

Verscheurd tussen muziek en onderwijs, zou Inna zich uiteindelijk inschrijven aan de universiteit als hoofdvak politicologie, maar ze kon niet aan haar roeping ontsnappen. Inna werkte in die tijd als secretaresse voor een onroerendgoedbedrijf en nadat ze haar op kantoor had horen zingen, overtuigde een collega (die later haar manager zou worden) haar om muziek nog een kans te geven en nam haar mee naar de put -bekend Roemeens productieteam van Play & Win.

Inna paste haar vocale vaardigheden aanvankelijk toe op rock en pop, maar Play & Win overtuigde haar ook om een ​​paar dansnummers op te nemen. Een daarvan was ‘Hot’, een up-tempo, krachtige danstrack met Inna’s verheven stem, zingend in het Engels.

Wat er daarna gebeurde, is het materiaal waarvan dromen gemaakt zijn.

Inna plaatste de track op YouTube en reed naar Parijs om een ​​week bij haar familie door te brengen.

“Toen ik terugkwam, stopten we bij immigratie, en ik geef mijn paspoort aan de agent en zijn telefoon begint te rinkelen met het nummer dat ik op YouTube als ringtone had geplaatst!”

Zonder het voordeel van een label, een marketingteam of enige vorm van gestructureerde promotie, werd ‘Hot’ een YouTube-hit en dj’s in het hele land schreeuwden om het nummer – en de zanger.

“Toen ik thuiskwam, wilde elk radiostation het nummer en elk label wilde me tekenen”, herinnert Inna zich. “Het was zo onverwacht.”

“Hot” zou een van die zeldzame, onstuitbare tracks worden die taal en geografie overstijgen, klimkaarten in Rusland, Polen, Bulgarije, Servië, Slowakije, Griekenland, België, Nederland en Spanje. Inna’s volgende singles – “Love”, “Deja-Vu”, “Amazing” en “Sun Is Up” werden allemaal grote Europese hits. Tegen het einde van 2009 had Inna Hot, het album, in heel Europa uitgebracht, en gaandeweg MTV Romania Music Awards en MTV Europe Music Awards verzameld – naast vele andere onderscheidingen – zelfs toen ‘Hot’, de single, zijn ravotten voortzette het continent en uiteindelijk, aan de overkant van de Atlantische Oceaan, ook bovenaan de Billboard-hitlijsten in de VS

Inna’s opvolger, I Am the Club Rocker, ook geproduceerd door Play & Win, werd in 2012 in heel Europa uitgebracht en bevatte een handvol continent-brede radiohits, waaronder de eerste single, “Sun Is Up”, waarvan de stomende video met de gestileerde choreografie en sensationele outfits die een Inna-signatuur zouden worden, hebben bijna 70 miljoen views op YouTube verzameld.

I Am the Club Rocker bevatte ook ‘Club Rocker’, een samenwerking met Flo-Rida, en ‘Un Momento’, Inna’s eerste Spaanstalige nummer en haar eerste grote bod op de Latijnse markt in haar eigen taal.

“Ik spreek zowel Spaans als Engels en ik denk dat mijn stem goed klinkt in het Spaans”, zegt Inna, die al meerdere keren door Mexico heeft getoerd. Haar affiniteit met de taal en de cultuur is niet meer dan natuurlijk, zegt ze.

“Ook al wordt Roemenië omringd door Slavische landen, we zijn Latijn”, zegt ze. “Als ik zeg dat ik Latijn ben, wil ik mensen niet alleen aan de geschiedenis en de geografie laten denken, maar meer aan de manier waarop we liefhebben, de manier waarop we onze emoties uiten.”

Inna heeft haar Latijnse kant volledig verkend op Party Never Ends uit 2013, een album met samenwerkingen met reggaetonkoning Daddy Yankee, de Spaanse DJ en hitmaker Juan Magán en reggaetón-ster Yandel.

Inna werd ook uitgenodigd om met Pitbull samen te werken op zijn album Global Warming (in het nummer “All The Things”), waarmee ze haar status als een van Europa’s grootste sterren onderstreepte.

Maar het is niet allemaal leuk en spelen voor de Roemeense ster.

Op 25 november, de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen, bracht Inna de single “Endless” uit, een lied dat oproept om een ​​einde te maken aan huiselijk geweld en dat de basis vormt van de sociale campagne “Bring The Sun In My Life”, die wil hulp bieden aan mishandelde vrouwen.

“Het is een nummer dat me heel nauw aan het hart ligt, want het is mijn eerste nummer met een langzaam tempo en een boodschap: ‘Can you bring the sun in my life?'”

“Bring The Sun In My Life” is uitgebreid naar meerdere landen dankzij de interesse en steun van verschillende non-profitorganisaties die Inna’s muziek en imago gebruiken om een ​​boodschap van empowerment voor vrouwen over te brengen. Daarnaast is Inna nauw betrokken geweest bij verschillende NGO’s zoals Unicef ​​en Save the Children, waar ze optreedt als ondersteuner en activist.

Nu bereidt Inna zich voor op haar grootste release tot nu toe. “Cola Song” beklimt al de hitlijsten, zelfs als een tweede single – “Good Time”, met Pitbull – in de coulissen wacht.

“Mijn eerste droom was om overal een nummer uit te brengen, op hetzelfde moment in alle landen die mijn soort muziek spelen”, zegt ze.

“En mijn tweede droom is om nog groter te zijn in de VS en mijn muziek buiten dansstations te laten spelen. Ik wil dat iedereen die naar een club gaat, weet wie ik ben: ik ben Inna uit Europa.”